Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tremosa visita Àger per reclamar l’adequació de la carretera de Corçà i la del Coll d’Ares

DIMARTS 21 SETEMBRE 2021

L’alcaldessa, Mireia Burgués, ha acompanyat el diputat en la seva visita al pantà de Canelles i als accessos al congost de Mont-rebei

 

El diputat de Junts per Catalunya Ramon Tremosa ha visitat aquest dissabte el municipi d’Àger, on s’ha reunit amb l’alcaldessa, Mireia Burgués, per conèixer de primera mà l’estat en què es troben els accessos al pantà de Canelles i al coll d’Ares i ha reclamat a les administracions la reparació de la carretera que va de Corçà fins a Àger, i també de la que condueix fins a la zona de vol del Montsec.

 

Tremosa i Burgués han anat des d’Àger fins a l’embassament de Canelles i han pogut comprovar el “mal estat” d’aquesta via per la qual passen anualment entre 30.000 i 50.000 vehicles per accedir al pantà, al congost de Mont-rebei i l’Ermita de la Pertusa. Igualment, també han visitat la carretera que condueix al Coll d’Ares, que també requereix una millora. Per això, el diputat ha fet una crida a totes les administracions per tal que “ampliïn, netegin i asfaltin” aquestes dues carreteres, tenint en compte l’afluència de vehicles que reben, i ha advertit que la manca d’intervencions pot acabar derivant en accidents. “Hi ha alguns trams realment perillosos”, ha alertat.

 

Igualment, Tremosa ha apel·lat a la gran afluència de turistes que cada any visiten el congost amb caiac, amb llanxes de motor i a peu, i que han de fer ús d’aquesta carretera, com també els milers de persones que fan parapent i ala delta, provinents de tot el món, des del Coll d’Ares, i que també han de transitar per una carretera en mal estat per poder accedir a la zona d’enlairaments del Montsec.

 

Per la seva banda, l’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, ha detallat que aquestes dues carreteres depenen del consistori, el qual no pot fer front a les despeses que suposa el manteniment de les vies, a causa de la gran afluència de vehicles que hi passen. Igualment, Burgués ha detallat que les nevades d’aquest hivern passat han acabat de malmetre les carreteres.

 

El Pla Director del congost de Mont-rebei

La trobada entre el diputat de Junts i l’alcaldessa d’Àger també ha servit per valorar la negociació del Pla Director del Congost de Mont-rebei, un full de ruta que s’està elaborant per part de la Diputació de Lleida i la d’Osca i que ha de definir el pla d’usos de futur, així com l’accés a les barques amb motor elèctric i amb caiac al congost, entre altres aspectes. En aquest sentit, Tremosa ha posat de manifest la importància que Catalunya i l’Aragó pactin “per gestionar l’èxit del congost de Mont-rebei”, un espai natural que l’any 2019 va rebre prop de 100.000 visitants.

Galeria d'imatges