Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Reunions a Àger per abordar el nou Pla Director per regular i protegir l’embassament de Canelles i el congost de Mont-rebei

Congost de Mont-rebei
Congost de Mont-rebei

DILLUNS 03 MAIG 2021

Representants del consistori han tingut una trobada amb l’empresa adjudicatària

 

El Pla Director d’Ordenació Territorial de l’embassament de Canelles i el congost de Mont-rebei està a punt de veure la llum. Membres de l’Ajuntament d’Àger s’han reunit aquesta setmana amb representants de l’empresa a la qual se li ha atorgat la licitació del Pla Director que servirà per regular i protegir aquest espai natural.

 

La trobada ha servit als membres del consistori per conèixer de primera mà les accions que s’han definit per obtenir un marc d'ordenació territorial comú per a tots els termes municipals d’aquest entorn natural, i entre els quals es troba el d’Àger. La finalitat de tot plegat és garantir la seguretat dels usuaris que visiten aquest paratge natural, que en els últims anys s'ha convertit en una destinació de primer ordre, amb unes xifres que només han minvat arran del despreniment que va obligar a tancar els accessos al congost el gener del 2020.

 

Al mateix temps, la reunió també ha servit al consistori per aportar les seves propostes per a la protecció de l’espai de l’embassament de Canelles i el congost de Mont-rebei, per tal que puguin ser incorporades al Pla Director. El document, a més a més, també estarà consensuat amb les empreses que oferten lleure a la zona, per poder atendre les seves necessitats i poder compaginar les activitats turístiques amb la conservació de l’espai.

 

Una ordenança per acabar amb l’incivisme

El mes d’octubre del 2020, i amb la vista posada en la cura al medi ambient, l’Ajuntament d’Àger va aprovar una ordenança per regular l’espai de l’embassament de Canelles i el congost de Mont-rebei, amb mesures per regular-ne els usos i sancionar actituds incíviques com ara el llançament de brossa a la zona. Les accions es van prendre a l’espera de tenir el Pla Director d’Ordenació Territorial de l’embassament, que s’espera acabar de definir en les pròximes setmanes.

Galeria d'imatges