Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Reobre la residència d’avis i el centre de dia d’Àger després de més d’un any de tancament

Residència d’avis Vall d’Àger
Residència d’avis Vall d’Àger

DILLUNS 17 MAIG 2021

L’espai diürn té una capacitat per a 6 residents i acull propostes lúdiques i culturals cada dia

 

La residència d’avis Vall d’Àger reobre les seves portes després de més d’un any d’aturada a causa de la pandèmia, alhora que reprèn el servei del centre de dia. Una decisió del consistori d’Àger, després de reunir els permisos per poder garantir una reobertura segura, que ha tingut una molt bona acollida entre els veïns i veïnes del municipi.

 

La capacitat del centre de dia permet acollir actualment 6 residents, als quals se’ls ofereix l’estada a la llar durant tot el dia, servei de dinars i sopars i la possibilitat de participar en les múltiples activitats que es munten diàriament al centre.

 

Els avis i les àvies poden prendre part en els tallers de lectura, poesia i endevinalles que organitzen des de la Biblioteca Amèlia Claverol, participar en les classes de música amb acordió, de gimnàstica o fer manualitats. Normalment en centre d’avis organitza cada dia dues activitats, una de matí i una de tarda, mentre que en dates assenyalades es desenvolupen propostes temàtiques, com els tallers d’elaboració de roses per Sant Jordi, o d’ornamentació nadalenca.

 

Agafar aire després de l’aturada

L’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, s’ha mostrat satisfeta que s’hagi pogut recuperar aquest servei que va haver de tancar a causa de la pandèmia, i ha detallat que la reobertura “permet tornar a agafar aire per iniciar el camí cap a la normalitat”.

 

Burgués ha explicat que la residència i el centre de dia “signifiquen molt pels veïns i veïnes del poble, i especialment pels usuaris”, molts dels quals “ja tenien ganes de venir al centre”. Per a l’alcaldessa, una de les claus és que l’espai permet als avis i les àvies “fer una certa vida social”. Ubicada al centre de la vila i amb una gran zona de terrassa, la residència d’Àger disposa d’un espai a l’aire lliure amb vistes a la a serralada del Montsec, que a la vegada permet als residents interactuar amb els veïns del poble. “Això els dóna molta vida”, ha dit Burgués.

Document Actions