Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Flama del Canigó arribarà per primera vegada a Àger aquesta nit de Sant Joan

DILLUNS 19 JUNY 2023

La Flama del Canigó arribarà per primera vegada a Àger aquesta nit de Sant Joan després que un grup de veïns i veïnes del municipi s’hagin organitzat per anar en bicicleta fins a Puigcerdà, a buscar la flama que encendrà la foguera de Sant Joan d’enguany. Igualment, el consistori i el Jovent d’Àger preparen un seguit d’activitats per gaudir de la revetlla.

 

Els veïns i veïnes que ho desitgin encara son a temps de sumar-se a aquesta tradició catalana que per primera vegada incorpora el municipi. En aquest sentit, el grup anirà a buscar la flama i la dipositarà al balcó de l’Ajuntament d’Àger fins al moment d’encesa de la foguera, en la qual es durà a terme aquest acte simbòlic.

 

La Revetlla de Sant Joan a Àger, que tindrà lloc a l’Emplame, tindrà lloc el pròxim 23 de juny a partir de les 21 hores amb un sopar popular, que constarà d’un entrepà de llonganissa i una porció de coca de Sant Joan. Els tiquets per participar en aquest sopar popular es poden comprar a partir d’aquest dissabte al forn de pa, a casa Martí i a casa el Negre.

 

Una vegada finalitzat el sopar, tindrà lloc l’encesa de la tradicional foguera i, seguidament, totes les persones assistents podran gaudir d’una gran festa amb música per celebrar el solstici d’estiu fins que surti el sol.

 

Obertura de la piscina, el pròxim 24 de juny

Igualment, el consistori d’Àger ha programat l’inici de la temporada de bany per al pròxim dissabte, 24 de juny. L’horari de la piscina serà de les 11 a les 20 hores, i l’espai comptarà, com cada any, amb un servei de bar. Enguany, la piscina s’ha pogut omplir gràcies a l'aigua no utilitzada de dues fonts històricament utilitzades per al reg, amb la qual cosa s’ha dut a terme un important estalvi d’aigua. Així mateix, aquest any, com a novetat, la piscina compta amb una escala mecànica per garantir la inclusió de les persones amb mobilitat reduïda en aquest espai del municipi.

 

Igualment, el recinte de les piscines romandrà obert divendres, 23 d’abril, per als nens i nenes de l’Escola Andreu Farran i les seves famílies, que duran a terme una festa de final de curs. La compra d’abonaments i d’entrades es pot dur a terme presencialment al recinte de les piscines, o bé en línia, a través del web piscina.ager.cat.