Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Àger regula els camins rurals del municipi per garantir-ne la conservació i la seguretat

imatges d’un dels camins del municipi d’Àger
imatges d’un dels camins del municipi d’Àger

DILLUNS 28 DESEMBRE 2020

L’Ajuntament d’Àger té previst aprovar inicialment, aquest divendres, en el Ple Ordinari de desembre, l'Ordenança que regula l'ús i conservació dels camins municipals de la població. Amb aquesta regulació, el consistori d’Àger vol promoure l’ús dels camins rurals del municipi per al trànsit de vehicles i persones, al mateix temps que garanteix la seguretat d’aquestes vies i la conservació del seu entorn natural més pròxim.


L’Ordenança pretén posar solució a la complexitat que es deriva de la gestió dels camins municipals d’Àger, amb una sèrie de regulacions que van des de les condicions que han de tenir aquestes vies per poder-hi transitar amb seguretat, fins als drets i deures que tenen tots aquells qui les utilitzen, amb els quals es podran evitar conflictes derivats d’interpretacions diferents de les normes vigents fins ara. Per la seva banda, l’Ajuntament es compromet a la conservació i gestió d’aquests camins municipals.

 

La normativa estableix una sèrie de requisits comuns a totes les vies rurals, com l’amplada mínima de 4,5 metres als camins, davant del considerable increment del nombre de màquines agrícoles i la seva dimensió. Al mateix temps, la regulació preveu aspectes com l’afectació que poden tenir les construccions agrícoles i les xarxes de serveis ja existents en aquests camins, i regula l’execució de qualsevol obra o treball, d’ara endavant, a les zones més immediates a aquestes vies. Tot, amb l’objectiu de garantir uns camins públics segurs i en bon estat.

 

Establiment dels usos

Així mateix, l’Ordenança també estableix l’ús que poden fer dels camins rurals els vehicles i persones a peu, agricultors i propietaris de les finques, així com l’obligació de reparar qualsevol desperfecte que s’hagi ocasionat a les vies. Els agricultors, per exemple, hauran de netejar dels camins qualsevol resta que pugui caure quan hi transiten, com és el cas de branques o terra. Per la seva banda, els ramaders que utilitzin aquestes vies per al pas del bestiar, hauran de procurar a cada moment deixar lliure la meitat del camí.

 

L’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, ha explicat que les mesures acordades “limiten tot allò que pugui afectar la visibilitat i la seguretat del trànsit o que puguin causar degradació o deteriorament dels camins”. Per a Burgués, l’aprovació d’aquesta Ordenança “permetrà posar fi a la falta de regulació dels camins rurals d’Àger, que d’ara endavant seran més segurs per al trànsit de vehicles i el gaudi de persones, alhora que generaran menys diferències d’interpretació quan hi hagi alguna possible disputa”.

Galeria d'imatges

Document Actions