Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Àger organitza una plantada d’arbres per celebrar Sant Jordi i reivindicar la preservació del medi

DILLUNS 26 ABRIL 2021

També s’ha muntat una parada de llibres, roses i plantes vives durant tot el matí a la placeta dels Jubilats

 

L’Ajuntament d’Àger ha organitzat aquest divendres, 23 d’abril, una plantada d’arbres amb motiu de la Diada de Sant Jordi. Una activitat en què han participat els nens i nenes de l’Escola Andreu Farran i les seves famílies i que ha servit perquè els més menuts agafin consciència ecològica i s’encoratgin a conservar el medi natural.

 

La proposta s’ha completat amb una parada de llibres i plantes vives instal·lada a la placeta dels Jubilats, i en què han participat els nens i nenes del poble. Durant tot el matí, els veïns i veïnes han pogut adquirir la rosa i el llibre per celebrar aquest Sant Jordi 2021, com també plantes vives per decorar els balcons i jardins. Unes propostes que han tingut molt d’èxit, ja que, a mig matí, ja s’havia esgotat l’estoc de roses i se n’han hagut de comprar més per satisfer la demanda dels veïns.

 

Una diada marcada per l’ecologisme

L’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, ha explicat que aquesta Diada, des del consistori, han volgut reivindicar la necessitat de conservar el medi ambient, un dels grans reptes que tenim com a societat i al qual en els darrers mesos no se li ha donat l’atenció que mereix a causa de l’emergència sanitària. Burgués ha detallat que la jornada s’ha viscut a l’aire lliure i amb totes les mesures de seguretat, i com “una gran festa”, ja que l’any passat les condicions de la pandèmia van impedir la celebració de Sant Jordi.

 

Enguany, a més a més, Àger recupera una tradició, ja que, segons ha explicat l’alcaldessa, ara farà uns quaranta anys, des del col·legi ja s’organitzaven plantades d’arbres per celebrar Sant Jordi. “Volem recuperar aquesta tradició i que torni a instaurar-se com una activitat més per la diada de Sant Jordi”, ha detallat Burgués.

 

Els infants han plantat un total de 13 arbres al bancal del Músic i ara tenen el compromís de regar-los, de manera que l’activitat no només tindrà lloc per Sant Jordi de forma aïllada, sinó que farà que els més menuts tinguin, a llarg termini, una responsabilitat amb l’arbre al qual ells mateixos han donat vida. Al mateix temps, tots aquells veïns i veïnes d’Àger que han volgut participar en la plantada, han pogut recollir el seu arbre a la parada que ha muntat l’AMPA de l’escola.

 

A la Diada hi han pres part bona part dels col·lectius del municipi. L’Agrupació de Patchwork d’Àger ha regalat al consistori una rosa i una senyera cosides amb aquesta tècnica, que ja llueixen a la façana de l’Ajuntament. D’altra banda, i com cada any, des del consistori han volgut homenatjar les persones grans de la Residència d’Avis Vall d'Àger, els seus treballadors i treballadores i l’equip de la brigada municipal i se’ls ha obsequiat a tots ells amb la tradicional rosa de Sant Jordi.

Galeria d'imatges