Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Àger ofereix assessorament tècnic al veïnat per tramitar els nous ajuts per la instal·lació de renovables

Fanal solar
Fanal solar

DILLUNS 03 GENER 2022

Posarà a disposició de tothom personal expert que oferirà informació i resoldrà dubtes

 

L’Ajuntament d’Àger oferirà assessorament tècnic a les veïnes i els veïns del municipi que estiguin interessats a instal·lar als seus habitatges fonts d’energia renovables, i també amb l’objectiu que coneguin els nous ajuts que bonifiquen l’aposta de la ciutadania per aquestes fonts alternatives d’energia.

 

En concret, la sessió es desenvoluparà el pròxim dilluns, 3 de gener, i forma part del paquet de mesures que impulsa el consistori d’Àger per afavorir un municipi mediambientalment sostenible. La trobada tindrà lloc a partir de les 19 hores al mateix Ajuntament, i una persona tècnica experta en instal·lacions fotovoltaiques oferirà informació a les persones assistents.

 

Està previst que es dugui a terme una ponència general, en què es donaran a conèixer els nous ajuts que bonifiquen les energies renovables per a empreses, autònoms, particulars, comunitats de propietaris i entitats públiques. En acabar, el personal tècnic atendrà els dubtes individuals que puguin sorgir a les persones assistents. Per poder assistir a l’acte caldrà inscriure’s prèviament a través d’una trucada al mateix consistori municipal, al telèfon 973 45 50 04.

 

El paquet de mesures per garantir un municipi verd

L’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, ha explicat que aquesta iniciativa és “només una de les moltes accions del consistori per motivar a totes les veïnes i els veïns d’Àger a apostar per les fonts d’energia netes” i també “una mostra més del compromís que té l’Ajuntament de posar tots els seus mitjans a disposició del veïnat sempre que calgui”, ha detallat l’alcaldessa d’Àger. “Tenim clar que el futur d’Àger ha de ser verd sí o sí”, ha dit Burgués.

 

Per a l’alcaldessa, aquesta iniciativa va en la línia de la modificació de les ordenances fiscals que es va aprovar al mes de novembre i que servirà, de cara al 2022, per bonificar fins a un 50% de l’IBI  bonificació a l’IBI a les construccions que incorporin energies renovables, i també per requerir, d'ara endavant, als establiments d'allotjament turístic i habitatges d'ús turístic (HUT) la incorporació d'algun tipus d'energia alternativa als seus establiments. En aquest sentit, el consistori també ha apostat recentment per la instal·lació d’un fanal solar, al poble de la Règola.