Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Àger inicia les obres del carrer Arnau Mir de Tost per millorar-ne el paviment i renovar les xarxes d’aigua i clavegueram

DILLUNS 17 GENER 2022

Les obres s’allargaran al voltant de dos mesos i mig, i tenen un import de 105.000 euros

 

L’Ajuntament d’Àger ha iniciat aquesta setmana les obres de millora del carrer Arnau Mir de Tost, una de les dues vies que dona accés al conjunt monumental de la Col·legiata de Sant Pere. Els treballs consistiran en la pavimentació de tot el carrer i la renovació de les xarxes d’aigua i clavegueram.

 

El consistori d’Àger va adjudicar les obres de renovació a una empresa especialitzada per un import de 105.000 euros, IVA inclòs. Està previst que els treballs s’allarguin al voltant de dos mesos i mig, amb la qual cosa, es calcula que de cara a Setmana Santa ja estiguin acabades, de manera que l’espai pugui acollir el turisme habitual que aplega per aquestes dates, sense afectacions en el trànsit.

 

En concret, la rehabilitació consistirà en la substitució de tota la xarxa d’aigua potable i d’aigües residuals del municipi. A més a més, s’aprofitarà l’obertura de la rasa per tal d’adequar la infraestructura perquè pugui acollir el cablejat de la fibra òptica, que està previst que arribi aquest 2022 a Àger.

 

Unes obres que posen en valor el patrimoni cultural d’Àger

L’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, ha explicat que aquestes obres contribuiran a millorar el municipi i els seus carrers, amb la qual cosa el veïnat i les persones visitants disposaran d’unes vies renovades i més segures, tant per accedir-hi a peu com amb vehicle. A la vegada, per a Burgués, els treballs també serviran per “millorar la imatge del municipi i dignificar-ne el patrimoni cultural, ja que és de vital importància que el vial que dona accés al nostre conjunt monumental estigui en bones condicions”, ha explicat l’alcaldessa.

 

Burgués també ha detallat que el carrer Arnau Mir de Tost romandrà tallat durant el transcurs de les obres, amb la mínima afectació possible per al veïnat. Durant el període que durin les obres, les persones que vulguin accedir al conjunt monumental ho podran fer a través del carrer alternatiu que hi dona accés, i que passa per darrere del poble.

Galeria d'imatges