Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Àger estrena un nou sistema de reserves online per visitar la Col·legiata de Sant Pere i el nucli antic de la vila

Activitats a la Col·legiata d’Àger
Activitats a la Col·legiata d’Àger

DIVENDRES 26 MARÇ 2021

L’Ajuntament d’Àger ha encetat la temporada de visites culturals a la vila amb l’estrena d’un nou sistema que permet als visitants fer les reserves en línia per poder gaudir dels atractius del poble. Als habituals recorreguts per la Col·legiata de Sant Pere d’Àger, enguany s’hi sumen, com a novetat, les visites guiades pel nucli antic de la vila, una proposta que fins al moment només s’oferia per a grups i que ara permetrà a tots els visitants que ho desitgin descobrir la història d’Àger, les anècdotes i llegendes que envolten els seus carrers mentre fan un tomb pels seus espais més emblemàtics.

 

Les visites culturals, que s’allargaran fins al mes de desembre, preveuen horaris fixos durant els dies festius, ponts i caps de setmana, al mateix temps que s’oferirà la possibilitat de fer visites entre setmana sempre que s’hagi reservat prèviament. Els visitants podran escollir un horari de matí o bé un de tarda, entre les diferents possibilitats que ofereix el consistori a la seva pàgina web, reserves.ager.cat.

 

Àger amplia l’oferta cultural

Una de les principals novetats de la temporada és l’ampliació de l’oferta cultural, ja que, enguany, a les habituals visites guiades al conjunt monumental i històric de la Col·legiata d'Àger, s’hi suma el recorregut pel nucli antic de la vila. Les persones interessades podran triar entre cadascun d’aquests dos paquets, d’una hora de durada cadascun, o bé escollir una ruta conjunta de dues hores que comprengui ambdues visites. El preu de cada proposta és de 5 euros per visitant, i té un cost de 3 euros per als menors d’entre 6 i 16 anys.

 

L’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, ha explicat que l’ampliació del ventall d’horaris disponibles i el fet d’oferir el recorregut pel municipi també als petits grups, afavorirà la visita de famílies i grups bombolla que vulguin gaudir d’una visita a l’aire lliure i conèixer la vila d’Àger a través dels seus racons. Al mateix temps, Burgués s’ha mostrat satisfeta per la implementació del nou sistema de reserves i ha explicat que “facilitarà al públic la planificació de la seva visita i, a la vegada, permetrà que els grups es reparteixin entre diferents horaris i, per tant, que les visites siguin encara més segures”.

 

Durant l’estiu, ha detallat Burgués, es preveu que les visites ampliïn els seus horaris i també s’ofereixin recorreguts nocturns a la Col·legiata de Sant Pere. Aquestes visites no només se centraran en el conjunt monumental i el seu vessant cultural, sinó que, a més a més, incorporaran la narració de llegendes mitològiques que giraran al voltant de les constel·lacions.

 

Galeria d'imatges