Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Àger escampa 25 tones de sal per combatre les gelades i garantir la seguretat dels veïns i veïnes

Tasques de retirada de neu
Tasques de retirada de neu

DILLUNS 18 GENER 2021

Àger recupera a poc a poc la normalitat després de les nevades del temporal Filomena, que va acumular fins a 40 cm de gruix en alguns punts del municipi com Els Masos de Millà. L’Ajuntament d’Àger ha escampat pel municipi unes 25 tones de sal per evitar que les gelades congelessin els tous de neu i, així, garantir la seguretat dels veïns i les veïnes i evitar accidents.


L’Ajuntament d’Àger va preparar aquests dies un operatiu municipal davant la previsió del temporal de neu i de fred intens que es va allargar tot el cap de setmana, i els efectes del qual encara no han acabat de desaparèixer del tot. Així, el consistori ha repartit aquests dies pels carrers del municipi unes 25 tones de sal per evitar la formació de gel, una tasca que es continua fent diàriament davant del risc de gelades. Durant el temporal, i malgrat la previsió, l’equip municipal va haver de comprar 5.000 kg de potassa addicionals per poder facilitar la circulació del veïnatge per tots els llogarets d’Àger.

 

Durant els episodis més intensos del temporal Filomena, l’Ajuntament es va posar a disposició de tot el veïnat i va fer una ronda de trucades a totes aquelles persones que viuen en llocs aïllats per conèixer si tenien qualsevol necessitat, a més a més de facilitar-los un telèfon per contactar amb l’equip municipal si sorgia qualsevol contratemps.

 

Al mateix temps, el consistori també va facilitar els trasllats dels treballadors i treballadores de la Residència d’Avis Vall d’Àger, que vivien fora del municipi i que tenien problemes per accedir-hi i es va coordinar amb el departament de Territori per garantir l’arribada dels equips d’emergència en cas que fos necessari.

 

L’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, ha agraït en nom del consistori “la predisposició i implicació dels treballadors de la brigada i dels tractoristes que des de primera hora es van posar a disposició del municipi per tal que l’accés a tots els pobles no quedés tallat van estar treballant tot el dissabte i part del diumenge, així com la responsabilitat del conjunt de la població”.

Galeria d'imatges

Document Actions