Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Àger commemora la Festa Major de Sant Vicenç amb una Missa Major

Fotografia d'arxiu de la Festa Major d’hivern d’Àger, en una edició anterior.
Fotografia d'arxiu de la Festa Major d’hivern d’Àger, en una edició anterior.

DILLUNS 24 GENER 2022

El tradicional dinar de germanor, el ball i la resta de propostes s’han hagut d’anul·lar a causa de la Covid-19

 

L’Ajuntament d’Àger celebra aquest cap de setmana una Festa Major d’hivern de petit format en què s’ha pogut mantenir la tradicional Missa Major en honor a Sant Vicenç, patró del municipi, que tindrà lloc aquest dissabte al migdia, però que no comptarà amb més actes amb l’objectiu de contenir l’avenç de l’òmicron.

 

La Missa Major tindrà lloc aquest dissabte al migdia, a les 12 hores, des de l’Església de Sant Vicenç, l’actual parròquia de la vila, declarada bé d'interès cultural i situada al carrer de Sant Vicent d'Àger. La Missa comptarà amb la presència del germà marista Simeó Camprubí, organista que, amb la seva música acompanyarà l’acte en el qual, com és tradició, també es cantaran els goigs en honor de Sant Vicenç.

 

El consistori ha hagut de suspendre, per evitar riscos de contagi innecessaris, la resta d’actes que composaven aquesta Festa Major d’hivern, i entre els quals destacava el tradicional dinar de germanor, que cada any aplegava els veïns i veïnes del poble i també el posterior ball que amenitzava la tarda.

 

L’alcaldessa agraeix la “comprensió i responsabilitat” del poble

L’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, ha agraït la “comprensió” i la “responsabilitat” de tots els agerencs i agerenques i també de tota la gent que anualment visitava la Festa Major, “que han entès perfectament que, amb una situació com l’actual, no és prudent celebrar la festa com hi estàvem acostumats”, ha explicat Burgués. Per això, la Missa Major que se celebra dissabte comptarà amb aforament limitat, i les persones assistents hauran de fer ús de la mascareta i del gel hidroalcohòlic que situarem en diferents punts del recinte. Igualment, s’establirà un protocol per fer més segura l’entrada i la sortida de l’espai a totes les persones assistents.

 

Burgués ha desitjat que, de cara a l’any que ve, Àger pugui recuperar tots els actes que composen la seva festa d’hivern “per retre homenatge al nostre patró com es mereix, i també per poder oferir al poble i les persones visitants una festa a l’alçada de la responsabilitat que han demostrat durant tot aquest temps de pandèmia i que, malauradament, ens toca continuar demostrant en aquesta festa major d’hivern”, ha dit l’alcaldessa.