Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Àger commemora la Festa Major d’hivern amb el bateig de la seva nova geganta

Aquests dies s’ha engegat una votació popular per escollit entre totes les agerenques i agerencs quin serà el nom de la geganta.

DILLUNS 16 GENER 2023

El diumenge, 22 de gener, Àger celebra la Festa de Sant Vicenç, patró del municipi. Una festa de petit format en el que es batejarà la geganta després que aquests dies s’hagi fet una votació popular al municipi per decidir el seu nom. La celebració inaugurarà amb la missa de Festa Major a les 11.00h des de l’Església de Sant Vicenç, l’actual parròquia de la vila, declarada bé d’interès cultural i situada al carrer de Sant Vicent d’Àger.

 

A les 12.00h tindrà lloc el bateig de la geganta d’Àger a la placeta dels jubilats, on es revelarà el nom escollit per la geganta. Tot seguit, se celebrarà un vermut popular a càrrec de la comissió de festes de Sant Vicenç. Després, el tradicional dinar popular tindrà lloc a les 14.00h al local social del municipi. Per acabar, es clourà la jornada amb el ball de tarda amb la participació del grup Jalaysa.

 

L’Alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, ha agraït la comprensió i la prudència que van mostrar els agerencs i agerenques davant de les mesures de sanitat que es van seguir durant la festa d’hivern de l’any 2022. “Us animo doncs, aquest any, a gaudir de la Festa Major amb els vostres familiars i amics i a retre homenatge al nostre patró com es mereix. Amb seny i respecte, fem d’aquesta festa major un dia per recordar”, ha dit l’alcaldessa.

 

Un nom per la geganta d’Àger

Aquest dijous, 12 de gener, l’Ajuntament d’Àger ha compartit a les xarxes socials una enquesta perquè les agerenques i els agerencs participin en la tria del nom de la seva geganta. El nom escollit es revelarà durant el bateig de la geganta a la Festa Major d’hivern d’Àger. Un dia després de ser compartida públicament, l’enquesta ja ha tingut més de 100 participants.

 

Durant la 25a Fira Artesana d’Àger del 3 al 5 de desembre de 2022, es va donar a conèixer, per primera vegada, la geganta del municipi d’Àger. La geganta, obra de l’artista balaguerina Cristina Colillas, va encapçalar una rua durant l’acte del diumenge, 4 de desembre de 2022.