Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Àger arranja el camí que dona accés al Coll d’Ares per millorar-ne la seguretat

DILLUNS 20 JUNY 2022

És el vial que utilitzen els parapentistes per arribar a la zona d’enlairament

L’Ajuntament d’Àger ha finalitzat les obres d’arranjament del camí de Coll d’Ares amb l’objectiu de fer més segura aquesta via que connecta Àger amb la serralada del Montsec i que és força concorreguda per les persones que practiquen el vol en parapent.

En concret, s’han dut a terme l’arranjament de la calçada i s’han tapat els forats que s’havien format, a causa del desgast pel pas dels anys, i, d’aquesta manera, s’eviten perills, tant pels vehicles que hi transiten, com per les persones que hi accedeixen en bicicleta o en qualsevol altre mitjà de transport. Les obres s’han dut a terme gràcies a una subvenció de gestió forestal sostenible de la Generalitat, que s’ha fet càrrec de bona part del cost dels treballs. En concret, la Generalitat ha aportat 24.000 euros, mentre que el consistori d’Àger n’ha aportat 6.000.

Unes tasques de millora sense afectacions al trànsit

L’arranjament del camí de Coll d’Ares s’ha dut a terme en quatre dies, i com que només ha afectat els trams més malmesos de la calçada, no hi ha hagut cap afectació en la circulació, i el vial ha continuat transitable, amb senyalitzacions en les petites zones amb l’asfaltatge encara fresc. El camí de Coll d’Ares, juntament amb el camí de Sant Alís, són les dues úniques alternatives que donen accés a l’espai des d’on les persones que practiquen el parapent inicien el vol.

El suport de les institucions per garantir unes vies segures

L’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, ha posat de relleu com d’important és tenir unes vies arranjades per garantir la seguretat de tothom i, en aquest sentit, ha recordat que Àger i els seus pobles disposen de molts camins de titularitat municipal pel qual transiten moltes persones turistes durant tot l’any, per la qual cosa, és important que les institucions de rang superior donin suport a l’Ajuntament, com en aquest cas, en forma de subvenció, per garantir que el municipi disposa d’unes vies en bones condicions, ha explicat Burgués.