Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament aprofitarà l’aigua no usada del reg per emplenar la piscina municipal

DIVENDRES 14 ABRIL 2023

El consistori ofereix l’aigua actual de la piscina per a particulars interessats

 

Aquest dimarts, 11 d’abril, l’Ajuntament ha publicat un eBando en el que ofereix l’aigua actual de la piscina municipal per a particulars interessats a utilitzar-la per regar, omplir bases o altres usos que se li puguin donar, abans que aquesta sigui abocada al clavegueram.

 

Pel que fa a l’aigua amb la qual s’emplenarà la piscina municipal durant aquest estiu, el consistori, després de valorar algunes possibilitats, ha decidit que l’opció més sostenible, tant econòmicament com ecològicament, és reutilitzar l’aigua sobrant d’una font usada pel reg d’horts, sempre respectant els regants.

 

El cost d’aquest projecte és d’aproximadament uns 1.500 euros, ja que només s’hauria de canalitzar l’aigua, usant una petita bomba per drenar l’aigua de la font, que es troba a 400 metres de la piscina, i una canonada que està en estoc a l’Ajuntament. Aquesta acció, la qual permet optimitzar els recursos, s’adapta a la situació climàtica de la qual disposem i està prevista de fer-se a curt termini, ja que la piscina municipal es preveu que estigui operativa a principis de juny.

 

A més a més, el consistori també ha considerat aprofitar l’aigua, que s’està perdent d’altres fonts, per regar l’arbrat del voltant de la carretera del municipi, la casa del montsec i l’aparcament a l’entrada del poble.

 

Una de les altres opcions que s’han estudiat és la de reutilitzar l’aigua actual de la piscina. Aquesta possibilitat s’ha descartat, ja que suposa fer un tractament de xoc a l’aigua. En aquesta acció, la qual seria molt més costosa, s’hauria de depurar l’aigua i abocar-hi moltes garrafes de clor a la piscina i, per tant, suposaria un major impacte tant ecològic com energètic.