Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Jornada de neteja del barranc que connecta Àger i la Règola per fer-lo accessible pels vianants

Ager i La Règola
Ager i La Règola

DILLUNS 18 OCTUBRE 2021

Jornada de neteja del barranc que connecta Àger i la Règola per fer-lo accessible pels vianants

 

La Col·legiata i el nucli antic d’Àger acolliran visitants de Penelles en el marc d’una iniciativa per apropar el patrimoni cultural al territori

 

 

L’Ajuntament d’Àger, la Fundació Arnau Mir de Tost i l’Associació de Veïns i Veïnes de la Règola han organitzat per aquest cap de setmana una neteja del barranc que connecta Àger fins al nucli veí de la Règola, per tal que aquelles persones que ho desitgin puguin accedir caminant d’un poble a l’altre.

 

Les persones voluntàries que es vulguin sumar a la iniciativa, poden apropar-se aquest dissabte, a partir de les 9 hores, a la plaça de l’Ajuntament d’Àger, des d’on arrencarà el recorregut. En concret, es netejarà tot el tram, resseguint el barranc, per deixar-lo lliure de brossa i males herbes i convertir-lo en un espai accessible per a les persones visitants que vulguin anar d’excursió per aquest espai, com també per aquells veïns i veïnes d’ambdós pobles que vulguin anar d’un poble a l’altre sense necessitat de dependre del cotxe.

 

En arribar al nucli de la Règola, i una vegada hagi acabat la neteja del barranc, està previst que tingui lloc un esmorzar popular a la plaça de l’Església per a totes les persones participants en la iniciativa. L’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, ha explicat que a través d’aquesta neteja amb persones voluntàries, a més d’incentivar una conservació de l’entorn ben cuidat, també es promouen els hàbits saludables, en fer accessible un nou tram per a la circulació de vianants.

 

Visita dels veïns i veïnes de Penelles

Aquest cap de setmana també està previst que un grup de veïns i veïnes de Penelles visitin el municipi d’Àger en el marc d’una iniciativa comarcal per donar a conèixer el patrimoni a les persones interessades en els atractius culturals del territori. En concret, un grup provinent d’aquest municipi veí visitarà el nucli antic d’Àger i la Col·legiata de Sant Pere, on es durà a terme un vermut popular. En acabar la visita, la trobada clourà amb un dinar per a totes les persones assistents.

 

Igualment, el pròxim mes de novembre, està previst que els veïns i veïnes d’Àger que es vulguin apuntar a la iniciativa, visitin el municipi de Penelles, per acostar-se als seus atractius culturals, patrimonials i turístics. Així mateix, està previst ampliar aquestes visites a altres municipis del territori i de la comarca, per tal de poder repetir els intercanvis culturals amb altres pobles i ciutats pròxims a Àger. En aquest sentit, s’està ultimant un intercanvi amb el municipi de les Avellanes.