Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Inicien a Àger les actuacions del pla de millora i conservació de lleres no urbanes

Les obres de manteniment van començar el 21 de febrer i està previst que finalitzin aquest mes de març

DIJOUS 09 MARÇ 2023

L’empresa pública, Forestal Catalana de la Generalitat de Catalunya, juntament amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), han iniciat les actuacions incloses en el pla de millora i conservació de lleres no urbanes del 2021 a Àger. Les zones en les quals s’intervé són el Barranc de Salt, el Barranc de les Fontetes, el Barranc de Pedró, el Barranc de Rovinal, el Riu Fred de Pui i el Barranc de la Glorieta.

 

“Gràcies a aquestes actuacions de manteniment i conservació es garantirà el flux d’aigua i es minimitzarà el risc d’inundacions, tot preservant el seu entorn.”,  ha explicat l’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués. L’acció es va iniciar el 21 de febrer i la seva finalització està prevista aquest mes de març.

 

Cada any, i en funció de la disponibilitat pressupostària, els serveis territorials de l’ACA, elaboren, a partir de la seva feina de camp, les peticions dels ens locals i les denúncies de ciutadans o empreses, la relació d’obres de manteniment “programades” de lleres en trams no urbans a impulsar. Una vegada aprovada aquesta relació pels òrgans de govern de l’Agència aquest organisme impulsa els contractes.

 

Aquestes accions s’orienten a afavorir la circulació de l’aigua i evitar o reduir les inundacions quan s’esdevenen episodis de crescudes ordinàries. Amb aquest objectiu, els treballs que es duen a terme quan es realitza una actuació de manteniment i conservació de lleres se centren fonamentalment en la retirada de vegetació que pugui obstaculitzar el pas de l’aigua, l’erradicació de vegetació invasora o d’espècies al·lòctones de mal comportament hidràulic, la retirada d’arbres morts o de brancatge excessiu, així com redistribuir acumulacions de sediments que poden reduir la capacitat de desguàs del llit.