Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Èxit de la prova pilot per descongestionar de vehicles els carrers d’Àger amb l’entrada en funcionament d’aparcaments gratuïts

la plaça del poble sense vehicles, que permet que els nens i nenes hi puguin jugar
la plaça del poble sense vehicles, que permet que els nens i nenes hi puguin jugar

DILLUNS 12 ABRIL 2021

Èxit de la prova pilot per descongestionar de vehicles els carrers d’Àger amb l’entrada en funcionament d’aparcaments gratuïts

 

Preveuen acabar les obres d’enjardinament a l’estiu, però ja es pot fer ús de les places

 

L’Ajuntament d’Àger ha dut a terme una prova pilot durant aquestes vacances de Setmana Santa per evitar l’acumulació de vehicles als carrers del poble i ha habilitat tres aparcaments dissuasius i gratuïts que han permès tenir els carrers lliures de cotxes durant tot el Pont. Una iniciativa que ha tingut una molt bona rebuda per part dels veïns i veïnes del poble i que es preveu instaurar una vegada hagin finalitzat les obres d’adequació dels tres aparcaments al municipi.

 

Durant el cap de setmana, l’Ajuntament d’Àger va restringir l’aparcament al carrer Cabeza, el camí Nou, la plaça Major, el carrer la Font i la placeta. Els veïns i visitants que van voler estacionar els seus vehicles ho van poder fer en els tres aparcaments que el consistori ha habilitat: un a l’entrada del poble, un al bancal de Sant Joan i un al bancal del Músic. D’aquesta manera, el centre del poble va quedar lliure de vehicles i es va convertir en un espai de passeig per als vianants.

 

Les obres d’adequació dels tres aparcaments encara no estan acabades, tot i que el consistori preveu tenir-les llestes aquest estiu. Ara per ara, els aparcaments ja es poden utilitzar, tot i que resta l’enllumenat, l’enjardinament de les tres zones per consolidar els talussos, i també l’adequació de l’accés del pàrquing a les vies principals. Així, està previst construir unes escales que connectin el bancal de Sant Joan amb la via principal del municipi, i també s’arranjarà un camí des del bancal del Músic per tal que aquells que facin ús de l’aparcament puguin accedir al poble a peu, a la vegada que es vol convertir en una ruta saludable per passejar.

 

L’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, s’ha mostrat molt satisfeta de la bona rebuda que ha tingut la iniciativa per part dels veïns i veïnes, i ha detallat que aquesta prova pilot va anar precedida d’una enquesta a través de les xarxes socials, i ha finalitzat amb una nova enquesta de satisfacció online, ambdues amb una àmplia satisfacció de tothom. Burgués ha explicat que durant aquesta setmana, i més enllà de la prova pilot, bona part dels veïns i veïnes ja han fet ús dels aparcaments, especialment del que està situat al bancal del Músic, el més proper a la plaça, de manera que aquest espai es manté força descongestionat ara per ara.