Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Entra en funcionament la nova línia de subministrament elèctric d’Àger, que suma potència i redueix l’impacte visual al municipi

La nova instal·lació de cablejat a Àger.
La nova instal·lació de cablejat a Àger.

DILLUNS 15 MARÇ 2021

També s’han instal·lat uns transformadors per sectors que evitaran haver de tallar la llum a tot el poble i el seu entorn en cas d’avaria

 

Àger i el poble de Sant Josep de Fontdepou ja han estrenat la nova línia de subministrament elèctric que, gràcies a l’acord del consistori d’Àger amb la companyia elèctrica Endesa, ha permès augmentar la seva capacitat per poder rebre més potència elèctrica i reduir l’impacte de la instal·lació, amb el soterrament de la línia, la substitució de les casetes per unes de més petites i l’eliminació de bona part dels pals elèctrics.

 

La nova línia de subministrament elèctric ha entrat en funcionament aquesta setmana amb la connexió dels nous transformadors, que estan preparats per rebre més potència “en un futur pròxim”, segons ha explicat l’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués. Fins ara, l’abastiment elèctric del municipi era possible amb una línia de mitja tensió amb una potència de 6.000 volts, i gràcies a la reforma, la línia augmenta la capacitat i podrà rebre fins a 25.000 volts. Una millora que per a Burgués “garanteix un subministrament elèctric de qualitat a tot el poble i, la vegada, és una aposta de futur que evitarà les limitacions de tensió si augmenta la població”, ha dit.

 

Menys impacte visual a la vall

Una de les principals millores que ha portat per a la vall d’Àger la reforma de la xarxa elèctrica ha estat la disminució de l’impacte visual de la instal·lació. En concret, s’ha dut a terme el soterrament de tot el cablejat elèctric, la qual cosa evita la instal·lació de 4 torres metàl·liques i uns 300 metres de cablejat aeri. Al mateix temps, s’han retirat bona part dels pals elèctrics de la zona, com els que hi havia al Camí Nou, a la vegada que s’han iniciat els contactes amb Elèctrica del Montsec per poder retirar els elements de suport dels transformadors antics. El consistori també té previst pintar tots aquells pals que no puguin ser eliminats. D’altra banda, també s’han substituït les casetes transformadores de la Font del Pedro per unes de més baixes, que està previst que es pintin perquè siguin encara més discretes. Així, amb l’eliminació de les casetes que servien de base per als antics transformadors, s’ha aconseguit sanejar l’espai a nivell visual.

 

Transformadors sectoritzats

La nova instal·lació també disposa d’una malla de transformadors sectoritzats que, en cas d’avaria, permet tallar la llum únicament a la zona afectada, mentre que la resta del municipi pot continuar tenint energia elèctrica. Una millora respecte de la línia que hi havia fins al moment, que obligava a tallar la llum de tot el municipi i el seu entorn en cas d’avaria.