Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En marxa les obres de restauració de la porta d’entrada a la Col·legiata de Sant Pere d’Àger

Porta d’entrada a la Col·legiata de Sant Pere d’Àger
Porta d’entrada a la Col·legiata de Sant Pere d’Àger

DILLUNS 10 MAIG 2021

També hi ha previstes tasques de millora a l’accés a la Capella del Calvari per poder-la obrir al públic i incloure-la a les rutes culturals

 

Aquesta setmana s’han iniciat les tasques de restauració de la portada d’entrada a la Col·legiata de Sant Pere d’Àger, que tenen per objectiu la conservació dels elements de fusta i metall que componen aquesta estructura d’uns tres metres d’alçada i que dona accés a un dels elements patrimonials de més valor pel municipi, la Col·legiata d’Àger.

 

Les obres tenen per objectiu la restauració de la porta, formada per dos batents de fusta, cadascun dels quals se sostenen a la paret mitjançant dos parells de frontisses de ferro de grans dimensions. La restauració de tots aquests elements, que es troben malmesos pel sol i les inclemències meteorològiques, està previst que s’allarguin al voltant d’uns 10 dies. El pressupost, de 4.455 euros, corre a compte de l’Ajuntament d’Àger, pendent que s’acabin de tramitar els ajuts que atorguen les administracions per conservar el patrimoni cultural.

 

L’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, s’ha mostrat satisfeta que les obres finalitzin en els pròxims dies i ha explicat que la conservació i restauració d’aquests elements és un pas més per consolidar el turisme familiar i cultural que ja rep la vila. “A Àger hi ha molta natura, però també hi tenim molta cultura, i l’hem de donar a conèixer i li hem de donar vida com sigui”, ha dit.

 

Burgués ha destacat el patrimoni artístic i cultural del municipi, amb un gran nombre d’ermites visitables, i unes rutes turístiques acabades d’estrenar per recórrer els punts més emblemàtics del poble. L’alcaldessa també ha volgut reconèixer el paper de la Fundació Arnau Mir de Tost, que vetlla per preservar el patrimoni cultural, històric, artístic i natural de la vall, i ha dit que el seu assessorament ha estat clau a l’hora de poder fer realitat aquestes obres de restauració.

 

Restaurar la Capella del Calvari, el següent pas

L’alcaldessa d’Àger també ha explicat que el consistori ja ha iniciat els tràmits per poder restaurar la porta d’accés a la Capella del Calvari, situada a la vora del cementiri, unes obres que també preveuen efectuar aquest 2021. Burgués ha detallat que la capella està restaurada de l’interior, amb pintures d’estil popular rural inèdites, ja que mai no ha estat oberta al públic. No obstant això, resta condicionar la porta d’entrada, que presenta alguns forats a causa de la seva degradació i fa que proliferin els insectes a l’interior, amb el risc de degradació que suposa per a les pintures.

 

Burgués ha explicat que, una vegada s’hagi restaurat la porta de la Capella del Calvari, amb un pressupost al voltant dels 5.000 euros que comptarà amb una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat, es podrà dinamitzar aquest espai. D’aquesta manera, està previst incloure la capella dins de les visites guiades que s’ofereixen per donar a conèixer els punts més emblemàtics d’Àger. Al mateix temps, també està previst destinar l’espai a actes lúdics i culturals de petita escala.

Galeria d'imatges