Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els alumnes de l’Escola Andreu Farran d’Àger visiten l’Ajuntament per conèixer-ne el funcionament

Vsita dels alumnes al consistori d’Àger
Vsita dels alumnes al consistori d’Àger

DIVENDRES 04 JUNY 2021

Usuaris de la residència visiten el Coll d’Ares per veure en directe la pràctica del parapent a la zona

 

Els nens i nenes de primer i segon de primària de l’Escola Andreu Farran d’Àger han visitat aquesta setmana el consistori municipal i han pogut conèixer de primera mà l’edifici i el seu funcionament.

 

Els infants, que ja havien treballat la política municipal a classe, han dut a terme aquesta activitat acompanyats de l’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, que ha explicat als més menuts el funcionament dels plens, els ha donat a conèixer el nombre de regidors que componen l’Ajuntament i algunes de les curiositats del consistori. També han pogut abordar alguns temes relacionats amb l’administració, com la diferència entre serveis públics i privats o la distinció entre els polítics i els treballadors de l’administració en el marc d’una institució.

 

Els alumnes s’han mostrat molt entusiasmats i han pogut traslladar a l’alcaldessa totes les preguntes que tenien. Una vegada ha acabat l’explicació, Burgués ha convidat els i les alumnes a proposar un tema que pugui ser portat al Ple municipal. En aquest sentit, Burgués ha explicat que de cara al curs vinent, es durà a terme una activitat, en col·laboració entre el col·legi i l’Ajuntament, en què es recrearà un ple i els alumnes faran de regidors, moderats per Burgués i la professora, que exerciran d’alcaldessa i de secretària. Això servirà perquè els més menuts puguin entendre la dinàmica dels plens municipals i també per fomentar el debat sobre aquells temes del municipi que més preocupen els infants d’Àger.

 

Esports d’aventura i dinar a la carpa de la plaça per als padrins

Els i les usuàries de la Residència d'avis Vall d'Àger han visitat aquesta setmana al Coll d’Ares, a la serralada del Montsec, gràcies a la furgoneta adaptada que han facilitat els Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera. Un cop allà, l’empresa local Entrenúvols ha dut a terme una explicació, de forma voluntària, que ha servit perquè els i les assistents coneguessin el vol en parapent i les claus per practicar aquest esport d’aventura aeri que tant d’èxit té a la vall. Els usuaris s’han mostrat molt contents de poder participar en l’activitat, ja que, bona part d’ells, malgrat veure diàriament els parapentistes enlairar-se, mai no havien pogut conèixer de prop aquesta pràctica esportiva.

 

A continuació, els padrins i padrines han tornat al poble i, davant de la plaça dels jubilats, han finalitzat la sortida amb una barbacoa que s’ha dut a terme a la nova carpa, un equipament que el consistori va adquirir just abans de la pandèmia i que no s’havia pogut estrenar fins ara, a causa de les restriccions d’aforament i d’activitats.

Galeria d'imatges