Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alumnes de l’Escola Andreu Farran treballem conjuntament amb l’Ajuntament d’Àger per elaborar l’ordenança d’estalvi d’aigua

DIJOUS 16 MARÇ 2023

Aquest dimarts, 14 de març, els alumnes de grau inicial i mitjà de l’Escola Andreu Farran d’Àger, han participat en un joc de rol amb l’objectiu de conèixer com funciona un ajuntament i també d’aportar idees de cara a l’ordenança municipal d’estalvi d’aigua.

“Per a nosaltres és molt important que les noves generacions siguin conscients de la importància de l’aigua, en aquest context de sequera que vivim actualment, i que aprenguin a optimitzar i reduir el consum d’aquest bé finit”, ha explicat l’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués.

A la sala de plens de l’Ajuntament d’Àger, els alumnes s’han organitzat en dos grups per a pensar en propostes referents a l’estalvi d’aigua. En aquests grups, els alumnes s’han repartit els rols d’equip de govern, oposició i alcaldessa.

A continuació, cada un dels grups ha presentat les seves aportacions i les han sotmès a votació entre tots, alhora que han debatut sobre el seu grau d’eficàcia. Durant aquest trimestre, els estudiants de primària ja han treballat prèviament a l’escola sobre com optimitzar els recursos de l’aigua i com disminuir el seu consum.

Al final de la sessió, els membres del consistori ha recollit les propostes escollides pels alumnes amb l’objectiu d’utilitzar-les en el desenvolupament de l’ordenança d’estalvi d’aigua. Un cop estigui feta, aquesta serà presentada a l’escola Andreu Farran per acabar-la de treballar amb els alumnes.