Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Àger se suma al ‘Let's Clean Up Europe’ i impulsa una recollida de residus al municipi

La iniciativa a la zona enjardinada del bancal del Músic
La iniciativa a la zona enjardinada del bancal del Músic

DILLUNS 24 MAIG 2021

Hi han participat 25 persones, que han retirat 264 quilos de brossa del bancal del Músic

 

L’Ajuntament d’Àger ha impulsat aquesta setmana una recollida de residus en el marc de la iniciativa ‘Let’s Clean Up Europe’, amb l’objectiu de conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura. La jornada ha comptat amb la participació de 25 persones, bona part dels quals eren alumnes de l’escola. Entre tots, han aconseguit recollir 264 quilos de residus del bancal del Músic.

 

En concret, l’activitat ha servit per recollir 75 quilos d’envasos, 1 quilo de paper i cartró, 129 quilos de vindre i 59 quilos d’altres deixalles. L’acció s’ha dut a terme al bancal del Músic, un espai que antigament havia servit d’abocador per al poble d’Àger i ara, amb l’enjardinament de la zona, han aflorat totes aquestes deixalles d’anys enrere i s’han pogut retirar per restaurar l’hàbitat i el paisatge.

 

L’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, s’ha mostrat satisfeta per la implicació del veïnatge en la iniciativa, especialment en el cas dels més menuts, que han participat des del col·legi, i han pogut adquirir consciència ambiental i aprendre com s’han de separar els residus.

 

Per a Burgués, aquestes accions de neteja són importants perquè, a la vegada que donen resposta als problemes originats per abocaments incontrolats en espais naturals, també tenen un alt potencial de sensibilització per a la ciutadania, i són una bona oportunitat per fer veure l’efecte dels comportaments incívics.

 

El consistori també ha preparat berenar per als participants. Amb l’objectiu de promoure la dieta saludable, s’ha repartit un entrepà i una macedònia de fruites a cadascuna de les persones que han pres part en l’activitat. Aquest dissabte, hi ha prevista una nova jornada de recollida per acabar de deixar el terreny lliure de residus.

 

Accions de conscienciació arreu del territori

‘Let’s Clean Up Europe’ és una acció comuna a tot Europa, desenvolupada en el marc d’un programa de la UE, per promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc. Les accions a la comarca han estat coordinades pel Consell Comarcal de la Noguera, a través de l’Agència Catalana de Residus.

Galeria d'imatges