Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Àger rebutja les violències masclistes i implica les nenes i nenes de l’escola aquest 25N

Col.legiata de Sant Pere
Col.legiata de Sant Pere

DILLUNS 29 NOVEMBRE 2021

Àger ha commemorat aquest dijous el Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència envers les Dones amb l’objectiu de donar visibilitat a les violències masclistes que es produeixen i han augmentat en els darrers temps, i contribuir a la seva total erradicació. En concret, s’ha dut a terme diverses activitats a l’Escola Pública Andreu Farran, amb la col·laboració de l’Ajuntament, per implicar els infants en la igualtat de gènere, i també s’ha llegit el manifest institucional del 25N, a través del pregó municipal.

 

L’objectiu d’aquesta jornada és conscienciar la societat sobre el creixent nombre de víctimes del masclisme i la necessitat de fer-hi front des de tots els àmbits de la societat, especialment en la infantesa i l’adolescència. Per aquest motiu, el consistori ha posat a disposició de les nenes i els nens del municipi diversos llaços de fusta, els infants els han pintat de lila i s’han col·locat en diferents punts del municipi, com la residència d’avis i la Col·legiata de Sant Pere. Aquesta proposta s’ha complementat amb un seguit de xerrades a l’escola que han servit per abordar el 25N i la seva importància amb l’alumnat.

 

L’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, ha explicat que aquesta iniciativa servirà perquè els més menuts siguin conscients de la problemàtica. Burgués ha detallat que la violència masclista també és present en molts casos durant la infància i l’adolescència “que són les edats més vulnerables”, i els infants que en són víctimes directes tenen un alt risc de repetir els patrons d’abús. Per això, per a Burgués, és molt important la prevenció i l’educació des d’una edat primerenca.

 

Manifest del 25N

La jornada d’aquest dijous també ha servit per dur a terme la lectura del manifest institucional impulsat per l’Institut Català de les Dones (ICD), a través de la megafonia de què disposa el municipi per dur a terme els pregons.

 

En la lectura del manifest, s’han abordat els nous canvis que s'han introduït a la llei del dret de les dones a erradicar la violència masclista, que ara inclou i reconeix noves formes de violència com és el cas de la violència obstètrica i la vulneració dels drets sexuals i reproductius, la violència de segon ordre, contra les persones que donen suport a les víctimes, o la violència vicària, contra les filles i els fills.

Galeria d'imatges