Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Àger oferirà de nou visites guiades a la Col·legiata de Sant Pere i el nucli antic de la vila des d’aquest març i fins al desembre

DILLUNS 14 FEBRER 2022

El cap de setmana del 19 de març estan previstes les primeres

 

Aquest 2021, tot i la pandèmia, més de 2.500 persones van gaudir d’aquesta activitat

L’Ajuntament d’Àger recuperarà amb la primavera les tradicionals visites guiades a la col·legiata de Sant Pere i el nucli antic de la vila que són peça clau de l’estratègia de promoció turística del municipi. En concret, aquest 2022 s’oferiran dues modalitats de visita: una que permet conèixer exclusivament la Col·legiata i que té una durada d’una hora i una altra que combina la visita al temple amb una passejada pel nucli antic de la vila i que es perllonga durant 120 minuts.

Al març, l’abril, el setembre, l’octubre i el novembre; les visites s’ofereixen únicament en caps de setmana i festius i; durant els mesos de maig, juny, juliol, i agost, de dimecres a diumenge. Per últim, al desembre, les visites s’oferiran des del dia tres i fins a l’onze, exactament durant el període dins del qual s’enquadra el pont de la Puríssima. Més enllà dels dies amb visites programades, existeix la possibilitat de concertar visites entre setmana per a grups d’un mínim de 20 persones amb reserva prèvia. Gaudir de la visita exclusiva a la Col·legiata té un cost de 5 euros per persona que es converteixen en 3 si la persona té entre sis i catorze anys i la visita combinada de dues hores al temple i el nucli antic de la Vila d’Àger queda en 10 euros per persona que es converteixen en 6 en el cas de menors de catorze. Els infants amb menys de sis anys no paguen entrada. Juntament amb aquestes visites programades des de l’Ajuntament, existirà també la possibilitat de gaudir, un cop per setmana, de visites teatralitzades les quals estan encara en procés de programació.

Més de 2.500 persones van gaudir el 2021 de les visites

Durant l’any 2021, un total de 2.565 persones van gaudir de les visites guiades a la Col·legiata de Sant Pere i el nucli antic de la Vila d’Àger i la previsió de l’Ajuntament és igualar o superar aquesta xifra durant el 2022: “el 2019, sense les dificultats derivades de la pandèmia, vam tenir quasi 3.500 persones i el 2020, unes 1.100. El 2021 la xifra va pujar fins a més de 2.500 i estem satisfetes, perquè mostra que la nostra vila i els seus atractius van generar un notable interès tot i la situació complexa que es va viure també durant el 2021 a conseqüència de les restriccions vigents. Ara, el 2022, dins d’un context diferent, esperem igualar o superar la xifra de l’anterior exercici”, explica l’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués.

Estratègia de promoció

Les visites guiades, destaca la primera edil, són peça clau dins de l’estratègia de promoció del municipi: “Àger és una vila amb molts atractius i sempre hi ha un volum constant de persones que ens visita. Tot i això, l’obligació del consistori és brindar alternatives d’aquesta mena per atraure més persones que, després de les visites guiades, gaudeixen de la nostra hostaleria i del nostre comerç. És una manera d’ajudar tothom a descobrir els nostres atractius”. Cada dia en el qual es programen visites, aquestes s’ofereixen en horari de matí i de tarda. D’aquesta manera, als matins, es programa a les 11.00 h la visita al nucli antic i, a les 12.00 h, a la Col·legiata de forma que el grup que ha triat visitar primer el nucli antic arriba al temple tot just en el moment que comença la visita exclusiva a Sant Pere. A les tardes, durant els mesos de primavera i tardor, a les 16.00 es programa la visita al nucli antic i a les 17.00, la de la col·legiata. Des del maig i fins a finals d’agost, les visites es fan a les 18.00 h i les 19.00 h i, al desembre, únicament es programaran visites a la Col·legiata a les 16.00 h.

 

Galeria d'imatges