Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Àger millora el cementiri gràcies a les aportacions de les persones propietàries de nínxols

Nova pavimentació del cementiri d'Àger
Nova pavimentació del cementiri d'Àger

DILLUNS 25 OCTUBRE 2021

S’han fet unes obres de pavimentació per valor de 3.500 euros, i està previst continuar fent actuacions als diferents espais fúnebres

 

Ja han començat les obres de pavimentació del cementiri d’Àger, una actuació que s’ha dut a terme gràcies a les aportacions que els veïns i veïnes que tenen un nínxol en possessió al cementiri han començat a abonar enguany a l’Ajuntament d’Àger per al manteniment d’aquest espai, i que també serviran per dur a terme el manteniment i millores als diferents cementiris d’Àger i els seus pobles.

 

L’actuació ha consistit en la pavimentació d’una part del cementiri d’Àger, que presentava un terreny desnivellat. Aquestes obres han tingut un cost de 3.500 euros, IVA inclòs, i està previst que finalitzin la setmana que ve. Igualment, des del consistori tenen previst fer actuacions de millora també en la resta de cementiris d’Àger, en funció de les necessitats que tingui cadascun. En aquest sentit, ja s’han començat a pintar i arreglar teulades en alguns dels cementiris dels pobles d’Àger.

 

Aquestes obres de millora són possibles gràcies a la col·laboració del veïnat en possessió d’un nínxol, que farà una aportació de 10 euros anuals per nínxol i per tal de garantir-ne el manteniment. Fins al moment, l’Ajuntament d’Àger feia el manteniment més bàsic als cementiris del poble, amb la conservació de la vegetació i l’eliminació de males herbes i ara, gràcies a aquesta aportació, els veïns i veïnes podran disposar d’uns cementiris en millors condicions.

 

Una ordenança aprovada l’any 2019

El cobrament d’aquesta quantia al veïnat que disposa d’un nínxol s’ha començat a fer aquest 2021, malgrat que és possible gràcies a l’Ordenança número 12, que es va modificar el setembre del 2019 amb l’objectiu d’establir un cànon per a la prestació del servei de cementiris locals, conducció de cadàvers i altres serveis fúnebres de caràcter local. Aquesta mateixa ordenança, també establia que l’aportació per garantir la conservació del cementiri ha de tenir un cost de 10 euros anuals per títol de nínxol.