Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Àger inicia les obres de millora del camí de Vilamajor a Masos de Millà per garantir-ne la seguretat

Obres al camí que connecta Vilamajor amb Masos de Millà
Obres al camí que connecta Vilamajor amb Masos de Millà

DILLUNS 28 FEBRER 2022

Les obres tenen un import de 995.000 euros i estan finançades per Acció Climàtica i els fons Leader

 

Aquesta setmana s’han iniciat a Àger les obres de millora del camí que connecta Vilamajor i Masos de Millà, que serviran per arranjar aquest vial de 9,4 quilòmetres que es troba deteriorat pel pas del temps, i per garantir la seguretat dels usuaris de vehicles que la fan servir. Els treballs d’adequació d’aquest vial tenen un import de 995.876,68 euros i estan cofinançats pel departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i els fons Leader.

 

Les obres consisteixen en el moviment de terres amb l’objectiu de netejar les cunetes i els despreniments als talussos, netejar els passos transversals i construir-ne tres de nous. Així mateix, està prevista l’estabilització d’un talús i la construcció d’un nou ferm, per finalitzar les obres amb la senyalització vertical i horitzontal i el balisament. Tot, amb l’objectiu de garantir la seguretat de les persones usuàries de vehicles que fan ús d’aquesta via, tant per anar d’un poble a l’altre, com per accedir a Estopanyà sense haver de passar per l’N-230.

 

L’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, s’ha mostrat molt satisfeta que es puguin iniciar aquestes obres, que es duen a terme gràcies al reclam que el consistori d’Àger va fer al Departament d’Acció Climàtica per tal de redactar i executar el projecte d’arranjament d’aquest camí, i també gràcies a la col·laboració desinteressada d’alguns dels veïns dels masos.

 

Paral·lelament, el consistori d’Àger també treballa per poder dur a terme actuacions en dos altres camins del poble: d’una banda, el que connecta Àger amb el poble de Corça i, de l’altra, el camí que condueix fins al Coll d’Ares.

 

Una aposta per millorar la qualitat de vida del veïnat

Burgués també ha explicat que les inversions en la xarxa de camins rurals permeten combatre el despoblament que pateixen municipis com Àger, ja que el fet de tenir unes bones infraestructures facilita l’accés a un seguit de serveis bàsics i, per tant, fa que més persones es vulguin quedar a viure al municipi. Per a Burgués, la millora dels camins és una aposta per millorar la qualitat de vida de les veïnes i veïns dels pobles d’Àger, i també una manera de garantir-los una igualtat d’oportunitats.

 

Un quart de segle sense manteniment

Entre els anys 1996 i 1997, l’actual Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural va realitzar una actuació al camí de Vilamajor als masos de Millà i Mas de Marcó consistent en l’eixamplament del camí, amb el corresponent moviment de terres, la construcció del drenatge longitudinal i transversal, i la construcció del paviment consistent en base de tot-ú i capa de rodadura de mescla bituminosa en fred.

 

Amb el pas del temps i l’ús, el deteriorament del camí ha estat progressiu, i en l’actualitat, el seu estat dificulta el trànsit de vehicles, per la qual cosa el consistori d’Àger va demanar al departament que dugués a terme les tasques de manteniment, al·legant a la perillositat que suposava no dur-les a terme.

 

Galeria d'imatges