Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Àger enceta les activitats d’estiu amb un casal d’infants i un camp de treball per a joves

DILLUNS 12 JULIOL 2021

També s’ha posat en marxa la bibliopiscina amb l’objectiu d’apropar la lectura als més menuts

 Ja estan en marxa les visites guiades al nucli antic del municipi i a la Col·legiata, que pròximament també acollirà sessions de body balance

 

L’Ajuntament d’Àger ja ha donat inici a les diferents activitats que programa durant l’estiu. Per als més menuts del municipi, s’ha posat en marxa un casal d’estiu per a infants que s’allargarà durant tot el més de juliol, i que se suma a la bibliopiscina, una iniciativa de la biblioteca municipal per apropar la lectura als nens i nenes del poble durant el període de vacances. Per al jovent, a més a més, es posarà en marxa un camp de treball per millorar espais del municipi.

El casal d’estiu per a infants, que es va inaugurar aquest 5 de juliol i clourà el pròxim dia 30, compta amb activitats per als més menuts que van des de jocs, esports i manualitats fins a propostes que es duran a terme a les piscines municipals i excursions pel territori.

 Les activitats es duen a terme de dilluns a divendres en horari de matins, de 9.30 a 13.30 hores, i el preu per cada infant inscrit és de 15 euros per dia i de 60 per setmana. Malgrat que bona part de les activitats es duen a terme a l’aire lliure, el punt de trobada del casal és el Local Social del municipi.

 

D’altra banda, per als joves d’entre 12 i 17 anys, aquest estiu torna ‘El jova’, el camp de treball voluntari per millorar espais del poble, que proposa múltiples activitats com plantades d’arbres, pintades de murals i de passos de zebra, entre altres. Les inscripcions per participar en aquesta activitat es poden fer a partir del 12 de juliol a través del correu electrònic visitescultura@ager.cat, i el camp de treball tindrà lloc del 19 de juliol al 10 d’agost, de dilluns a dijous en horari de matins, de 9.30 a 12.30 hores.

 La bibliopiscina apropa la lectura als infants

A aquestes activitats s’hi suma la bibliopiscina, una proposta a càrrec de la Biblioteca Amèlia Claverol amb l’objectiu de promoure la lectura entre els més menuts. Cada dijous a la tarda durant el període d’estiu, es duran alguns llibres de la biblioteca a les piscines municipals, per tal que tothom qui ho vulgui pugui realitzar préstecs des d’aquest espai, o bé gaudir de la lectura al recinte. Al mateix temps, el servei de bibliopiscina també comptarà amb nombroses revistes que els usuaris i usuàries de la piscina podran consultar en aquest espai.

Aquesta iniciativa servirà per retornar la vida a la biblioteca, que va disminuir substancialment la seva activitat amb l’arribada de la pandèmia, a la vegada que serà un motiu afegit per tal que els veïns i veïnes de nuclis pròxims a Àger es decideixin a visitar les piscines o adquirir un abonament de temporada.

Visites guiades al nucli antic i a la Col·legiata i body balance

Per al públic adult, ja estan disponibles les visites guiades que el consistori organitza al conjunt monumental de la Col·legiata de Sant Pere. Enguany, als habituals recorreguts per la Col·legiata també s'hi sumen les visites guiades pel nucli antic de la vila, una proposta que permet descobrir la història d'Àger, les anècdotes i llegendes que envolten els seus carrers mentre fan un tomb pels espais més emblemàtics.

 A més a més, a partir del pròxim 13 de juliol, el conjunt monumental de la Col·legiata de Sant Pere també serà la seu de diferents sessions de body balance a càrrec del grup Àger Esportiu Montsec, una associació esportiva que reactiva la seva trajectòria paralitzada amb la Covid-19.

 

Les temperatures més baixes ‘donen aire’ a la residència

Arran de les temperatures més moderades dels darrers dies, els usuaris i les usuàries de la Residència d’Avis Vall d’Àger han pogut sortir a passejar fins a la carretera. D’aquesta manera, aprofiten les hores del dia que fa menys calor per tal de sortir del recinte de la residència, gaudir del poble i connectar amb el seu entorn natural.