Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Àger dona a conèixer els seus productors locals ecològics als alumnes de l’Escola de Pastors de Catalunya

Classe amb un ramader local a l'Escola de pastors de Rialp.
Classe amb un ramader local a l'Escola de pastors de Rialp.

DIVENDRES 05 MARÇ 2021

El municipi d’Àger ha acollit aquesta setmana una visita de diversos alumnes de l’Escola de Pastors de Catalunya, situada a Rialp, que s’han interessat per la ramaderia ecològica del territori. Els joves han pogut conèixer l’explotació de Masia Tomaso, d’Àger, que s’encarrega de la producció ecològica de corder i vedella, i el consistori municipal, totalment compromès amb la visibilitat d’aquest tipus de ramaderia, ha cedit un espai per a la realització d’una classe.

 

Els alumnes de l’Escola de Pastors s’han desplaçat fins a Àger, on han pogut aprofundir en la posada en pràctica de la ramaderia ecològica. La visita ha començat amb una classe teòrica, que s’ha dut a terme en instal·lacions municipals gràcies a la cessió d’un espai per part de l’Ajuntament d’Àger. A continuació, els i les alumnes han pogut visitar una explotació ramadera i passar-hi el dia.

 

En concret, l’alumnat ha visitat la Masia Tomaso, una petita explotació familiar de la vall d’Àger dedicada a la ramaderia ecològica d’oví i de boví. Han pogut conèixer les races de vaca Bruna i Pirinenca i el ramat d'ovelles de raça xisqueta, una varietat autòctona de Catalunya i Aragó i catalogada en perill d'extinció des de 1995.

 

L’Ajuntament, compromès amb la ramaderia ecològica

Una de les particularitats d’aquesta explotació ramadera és el seu caràcter ecològic, avalat pel Comitè Català d’Agricultura Ecològica CCPAE. Els animals creixen al seu ritme natural i sense estrès, i això dona com a resultat una carn d’alta qualitat nutritiva, que conserva intactes totes les propietats alimentàries i de maduresa durant molt més temps.

 

L’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, s’ha mostrat totalment compromesa a donar veu a aquesta mena d’iniciatives que promouen una ramaderia totalment ecològica i respectuosa tant amb la fauna com amb el medi. Burgués també ha volgut posar en valor les empreses locals i el producte de proximitat provinent de la vall d’Àger, i ha detallat que aquests productors, a més a més, duen a terme una venda directa al consumidor, la qual cosa els permet oferir una carn de gran qualitat a un preu just.