Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Àger crearà una ruta geològica pel municipi per posar en valor el seu patrimoni

Presentació del llibre, al consistori d’Àger.
Presentació del llibre, al consistori d’Àger.

DILLUNS 28 JUNY 2021

Basada en una obra del geòleg Joan Rosell, que repassa alguns dels punts d’interès de la Vall

 

L’Ajuntament d’Àger crearà una ruta geològica pel municipi de la mà del Geoparc Orígens, gràcies al llibre que ha elaborat el geòleg Joan Rosell, que repassa alguns dels punts d’interès geològic de la Vall i que marca el punt de partida a l’hora d’elaborar aquesta ruta que permetrà descobrir i explorar el patrimoni a través d’aquests itineraris que expliquen la història de la terra.

 

El llibre, ‘Guia dels punts d’interès geològic de la Vall d’Àger’, s’ha presentat aquest cap de setmana a la sala de Plens del consistori d’Àger. L’acte ha comptat amb la participació del doctor en geologia Joan Rosell, fill del municipi d’Àger i autor d’aquesta obra que ara servirà per elaborar una nova proposta turística a la vall, i també hi han pres part l’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, i Xavier Mir, geòleg del Geoparc Orígens, l’espai que permet fer un viatge en el temps per descobrir els últims 550 milions d’anys d’història de la Vall.

 

L’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, ha agraït la seva gran tasca al geòleg i ha anunciat que la seva obra marcarà el camí que seguirà aquesta ruta geològica per la vall d’Àger, que no només servirà per atraure turisme cap al municipi, sinó també per posar en valor el seu patrimoni i els seus orígens geològics. En aquest sentit, Burgués ha detallat que les rutes començaran amb una tria d’alguns dels punts que el doctor Rosell assenyala en la seva obra, i que a mesura que la  proposta atregui visitants, s’anirà ampliant la ruta.

 

Un nou itinerari que se suma a les rutes culturals per Àger

Aquest nou itinerari geològic, que es posarà en funcionament en les pròximes setmanes, se suma a les diferents rutes culturals que el consistori d’Àger ofereix als visitants. D’aquesta manera, als habituals recorreguts per la Col·legiata de Sant Pere d'Àger, i a les visites guiades pel nucli antic de la vila, acabades d’estrenar, ara s’hi sumaran aquestes rutes geològiques. Tot, amb l’objectiu que els i les visitants puguin descobrir la història d'Àger, les anècdotes i llegendes que envolten els seus carrers i els seus orígens més antics.