Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Àger consciencia la població amb 6 iniciatives per combatre les violències masclistes aquest 25N

Una noia d’Àger amb una de les mascaretes que s'han repartit amb el lema 'prou violències masclistes'
Una noia d’Àger amb una de les mascaretes que s'han repartit amb el lema 'prou violències masclistes'

DIMECRES 25 NOVEMBRE 2020

L’Ajuntament d’Àger ha organitzat 6 iniciatives per a conscienciar la població sobre la necessitat de combatre i erradicar les violències masclistes de la societat, amb motiu de la commemoració del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, aquest 25 de novembre.

 

Segons ha exposat l’alcaldessa Mireia Burgués, “des de l’Equip de Govern estem convençudes i convençuts que tot i els avenços aconseguits pel que fa a la sensibilització amb aquesta xacra, és evident que encara necessitem que una part important de la societat prengui consciència de la necessitat d’acabar per sempre amb la tolerància o la complicitat amb les agressions masclistes, i especialment en nuclis rurals i petits com el nostre. Per això, enguany, hem volgut augmentar molt les actuacions municipals adreçades precisament a aquest objectiu i hem preparat 6 iniciatives que creiem que hi contribuiran”.

 

Així, el consistori s’ha adherit al #Manifest25N2020 que, amb caràcter unitari i elaborat per l’advocada penalista, criminòloga i formadora Carla Vall, ha impulsat l’Institut Català de les Dones (ICD), en el marc de la campanya “Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències masclistes”. A més a més, aquestes setmanes prèvies, l’ajuntament ha dut a terme una compra de llibres destinats a l'Escola Pública Andreu Farran d’Àger, per a promocionar la igualtat de gènere entre els infants del centre educatiu.

 

Una altra de les iniciatives organitzades des de l’àmbit municipal ha estat la de contractar un taller de defensa personal, gratuït i amb una durada de dos dies, al qual van assistir una quinzena de 15 dones. Igualment, els dies previs al 25 de novembre, el consistori ha difós la campanya de l’ICD, “Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències masclistes”, a través dels perfils municipals a les xarxes socials.

 

De la mateixa manera, l’ajuntament està repartint aquests dies entre la població un centenar de mascaretes facilitades per l’ICD, de color lila i amb la inscripció “prou violències masclistes”, per donar encara més visibilitat al missatge. Finalment, aquest mateix dimecres, 25 de novembre, just abans de la lectura del manifest es farà un minut de silenci a les 12 hores del migdia, per donar suport a totes les dones que pateixen situacions de violència masclista.

 

 

PE: S’adjunta fotografia d’una noia d’Àger amb una de les mascaretes amb el lema “prou violències masclistes”, que s’han repartit entre la població.

Document Actions