Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Àger compra un bancal a l’entrada del municipi per fer-hi aparcament dissuasori, zona de lleure i una nova bàscula municipal

imatge del nou bancal adquirit per l’Ajuntament d’Àger a l’entrada del municipi.
imatge del nou bancal adquirit per l’Ajuntament d’Àger a l’entrada del municipi.

DIVENDRES 19 FEBRER 2021

 El consistori d’Àger ha comprat un bancal d’11.968 m2, per un import de 57.2019,26 euros, per a establir-hi un aparcament dissuasori que eviti que els vehicles dels visitants entrin dins del nucli urbà de la població.

 

La compra també permetrà, per part de la Generalitat de Catalunya, l’arranjament de l’accés al camí per accedir al Centre d’Observació de l’Univers (COU), la zona d’enlairament i vol del Montsec d’Ares, i a les explotacions agràries i agropecuàries de la zona, que actualment tenen moltes dificultats per a poder fer-hi arribar els vehicles pesants. A més a més, aprofitant la disponibilitat d’espai, els responsables municipals també volen traslladar-hi la nova bàscula municipal, que modernitzarà i optimitzarà el funcionament de l’actual, i enjardinar i adequar l’entorn, per a ubicar-hi una zona de passeig saludable i de lleure per a la població.

 

L’alcaldessa, Mireia Burgués, ha exposat que “amb la regularització i adequació d’aquest bancal com a aparcament dissuasori, alliberarem el nucli urbà de vehicles dels visitants que venen a gaudir del meravellós entorn natural, del nostre cel i de la qualitat de vida que tenim al municipi d’Àger. Així, farem un altre pas cap a la peatonalització del centre, augmentarem el nostre potencial turístic i la qualitat dels serveis i de l’accés a les seves granges, que com a administració local hem de donar a les nostres persones pageses i ramaderes. Finalment, i això ens fa especial il·lusió, també disposarem d’un nou espai per a establir una altra zona verda de lleure, passeig i activitats familiars i saludables, que ens permetin seguir augmentant el benestar dels agerencs i les agerenques”.

 

Inici de l’elaboració del projecte

El bancal era propietat de la Sareb i ja era utilitzat com aparcament, de manera parcial, espontània i sense regularitzar, per part de la població. Aquestes pròximes setmanes, els serveis municipals iniciaran l’elaboració del projecte d’adequació d’aquest nou espai municipal, per a transformar-lo, al mateix temps que, gràcies a disposar d’aquest nou terreny públic, el Departament de Territori i Sostenibilitat s’ha compromès a millorar l’accés al camí del COU i de la zona d’enlairament i vol del Montsec d’Ares, que també dona servei a diverses granges de la població.