Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Àger aprova una tramitació d’urgència per reparar el despreniment de Mont-rebei i reobrir el Congost als visitants

Despreniment del Congost de Mont-rebei
Despreniment del Congost de Mont-rebei

DILLUNS 31 MAIG 2021

Àger aprova una tramitació d’urgència per reparar el despreniment de Mont-rebei i reobrir el Congost als visitants

 

La Junta de Govern de l’Ajuntament d’Àger ha aprovat una tramitació d’emergència per contractar un servei que repari el despreniment que va patir el Congost de Mont-rebei ara fa sis mesos i que va obligar a tancar-ne els accessos. Està previst que les obres d’adequació de l’espai natural comencin els pròxims dies, per poder reobrir el Congost amb seguretat aquest estiu.

 

La decisió s’ha pres a causa del risc de caigudes de blocs rocosos al camí del Congost i al pantà de Canelles, que suposen una situació de perill per a les persones usuàries del camí i del pantà, ja que l’espai se segueix utilitzant malgrat que l’accés estigui tancat. D’aquesta manera, i davant el perill de caigudes o d’afectacions per la caiguda de blocs sobre les persones que puguin passar pel Congost, s’ha aprovat aquesta tramitació d’emergència.

 

Al mateix temps, els estudis tècnics realitzats confirmen que les pluges que hi va haver durant la tardor i també les d’aquesta primavera han provocat nous despreniments al Congost, la qual cosa fa les actuacions encara més necessàries per evitar la degradació d’aquest espai natural.

 

Les obres que s’hi duran a terme seran les estrictament necessàries per estabilitzar les roques i restablir el pas, i seran finançades per la Diputació de Lleida. Les empreses que treballaran en la restauració s’han compromès a iniciar les obres els pròxims dies.

 

Una garantia per poder rebre visitants amb seguretat

L’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, ha explicat que l’aixecament de l’estat d’alarma ha accentuat el nombre de visitants que arriben al Congost de Mont-rebei, tot i estar l’accés tallat. Burgués ha destacat la “impossibilitat” de poder controlar l’afluència de visitants, ja que “poden entrar pels altres municipis i, no disposem dels recursos per garantir aquest control des de diferents punts”, ha dit.

 

Burgués ha posat èmfasi en la seva preocupació per la situació i ha dit que “cal actuar amb rapidesa per evitar qualsevol dany personal” i per reobrir al públic el Congost al més aviat possible, “una vegada es pugui garantir la seguretat dels turistes i del veïnat que visita la zona”.