Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Àger aposta per la cultura amb la col·laboració de l’IEI

Concert amb Pixie&Dixie
Concert amb Pixie&Dixie

DILLUNS 15 FEBRER 2021

Àger aposta per la cultura amb la col·laboració de l’IEI

 

Jalaysa va dur el seu directe a la Festa Major de Sant Vicenç i la formació musical Pixie&Dixie i el grup de teatre Comedytours van actuar aquest estiu a la Col·legiata de Sant Pere

 

L’Ajuntament d’Àger ha pogut organitzar tres actes culturals en aquest darrer any marcat pels tancaments arran de la pandèmia, gràcies a les subvencions culturals que atorga l’Institut d’Estudis Ilerdencs, i que han permès a les formacions musicals Jalaysa i Pixie&Dixie i al grup de teatre Comedytours portar els seus espectacles al municipi.

 

El consistori d’Àger va demanar les subvencions culturals que atorga l’IEI a diferents municipis dins del seu Pla Econòmic Cultural, que van suposar un import de 3.285 euros que es van poder destinar a promoure la cultura a Àger.

 

Una part de la subvenció va servir per finançar l’actuació musical del grup Jalaysa, d’Os de Balaguer, que va descarregar el seu directe en el marc de la Festa Major de Sant Vicenç, a finals de gener del 2020. La resta de l’import de la subvenció es va destinar a dues propostes culturals que es van celebrar aquest estiu.

 

D’una banda, i durant la revetlla de Sant Pere, a finals de juny, el consistori va oferir un concert a càrrec del grup de swing Pixie&Dixie al claustre de la Col·legiata de Sant Pere. D’altra banda, a mitjans d’agost, el grup de teatre Comedytours va oferir una visita teatralitzada pels carrers del poble i la col·legiata de Sant Pere. Dues propostes culturals que es van desenvolupar complint en tot moment amb les mesures sanitàries de distància social, ús de mascareta i gel hidroalcohòlic en diferents punts del conjunt monumental que va servir d’escenari.

 

L’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, ha posat en valor la iniciativa de l’Institut d’Estudis Ilerdencs per facilitar la vida cultural als pobles i també ha reivindicat la Col·legiata de Sant Pere d’Àger com un lloc ideal per a la celebració d’espectacles i concerts pel seu valor històric i l’amplitud i distribució de l’espai, que faciliten que les propostes es puguin desenvolupar amb seguretat en temps de pandèmia.

Galeria d'imatges

Document Actions