Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Àger acull un taller per incentivar el reciclatge entre els infants

DILLUNS 05 SETEMBRE 2022

Àger referma la seva aposta per la sostenibilitat i el reciclatge i aquest divendres, 2 de setembre, acollirà el taller per a infants ‘El professor ecològic’, de Saba Circ, una iniciativa a través de la qual els més menuts del territori podran aprendre la importància de respectar el medi ambient a través de l’humor, les tècniques de circ, els equilibris i els malabars.

 

En concret, l’activitat tindrà lloc a les 19 hores, a les piscines municipals d’Àger, i es tracta d’una iniciativa gratuïta que és a càrrec del Consell Comarcal de la Noguera. Durant la sessió, que té una durada de 50 minuts i va dirigida al públic familiar, els nens i nenes aprendran tot el que cal fer per reduir, reciclar i reutilitzar els residus.

 

Àger, un municipi compromès amb el reciclatge i la sostenibilitat

En els darrers anys, l’Ajuntament d’Àger ha fet una ferma aposta per la sostenibilitat. En l’àmbit del reciclatge, s’ha fet una agrupació de les illes, per tal d’incentivar el reciclatge entre la població. També s’ha engegat la recollida de voluminosos porta a porta, per evitar l’abandonament de residus en espais no adequats, i, periòdicament, s’instal·la al municipi la deixalleria mòbil per tal que el veïnat hi dugui els residus que necessiti. Així mateix, s’han organitzat diverses sortides per recollir residus, amb un gran èxit de convocatòria, i el consistori se suma anualment a iniciatives com el ‘Let's Clean Up Europe’.

 

Iniciatives en l’àmbit de l’energia elèctrica

En l’àmbit de l’energia elèctrica, s’ha apostat per una il·luminació més sostenible, amb la substitució dels fanals per uns de nous amb tecnologia led, que és menys contaminant. Així mateix, s’ha instal·lat un fanal que funciona amb una placa solar a La Règola, amb molts bons resultats, per la qual cosa el consistori es planteja posar-ne més.

 

Igualment, fa més d’un any que el municipi compta amb programadors astronòmics per a tot l’enllumenat públic, uns aparells que detecten la sortida i la posta del sol i que adapten la il·luminació del municipi a les necessitats, segons l’època de l’any, i a mesura que canvien les hores de sol. Gràcies a aquests aparells, el consistori ha aconseguit retardar un quart d’hora l’encesa de llums i avançar un quart d’hora la seva apagada, la qual cosa suposa un gran estalvi d’energia i, en conseqüència, també un estalvi substancial per a les arques municipals, en la mesura que diàriament el consistori ha estalviat mitja hora d’il·luminació diària el darrer any.

 

Estalvi d’aigua a les dependències municipals

Pel que fa a l’estalvi d’aigua, s’han adquirit uns airejadors que s’han instal·lat a totes les aixetes de les dependències municipals, i que s’utilitzen per reduir el cabal d’aigua que surt de les aixetes gràcies a la barreja d’aquesta aigua amb aire a pressió. Es tracta d’un aparell que ha permès reduir dos terços el consum d’aigua a totes les aixetes de les instal·lacions municipals d’Àger. Igualment, el consistori porta a terme de manera periòdica la iniciativa per eliminar els vehicles del centre del municipi, a través dels diferents aparcaments dissuasius de què disposa.