Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Àger acull aquest cap de setmana el campionat de parapent Hike&Fly amb la participació de 25 esportistes

Primera edició del campionat de parapent Hike&Fly a Àger
Primera edició del campionat de parapent Hike&Fly a Àger

DILLUNS 27 SETEMBRE 2021

Aquest divendres a la tarda ese va celebrar a Àger la primera edició del Campionat d’Espanya Hike&Fly, que s’allargà durant tot el cap de setmana. Es tracta d’una cursa esportiva a peu i en parapent, en què els i les participants han de combinar ambdues modalitats per arribar a les diferents balises que hi ha al recorregut. El certamen esportiu ha comptattarà amb la participació de 25 esportistes de tot l’Estat, que ompliran el cel de la Noguera amb un espectacle visual.

 

El campionat, que ha arrencat aquest divendres, 24 de setembre, a la tarda amb una etapa pròleg, s’allargarà fins aquest diumenge al migdia, i constarà de diferents recorreguts que els i les esportistes hauran de seguir per assolir els objectius diaris.

 

Les persones participants poden escollir en tot moment si volen anar superant les balises a peu, o bé volant, amb l’única condició que cal portar el parapent a sobre en tot moment. Aquest dissabte, el campionat tindrà proves durant tot el dia i, finalment, diumenge clourà amb una prova de matí.

 

Es tracta d’una modalitat esportiva que es troba en auge en els darrers anys i que es va donar a conèixer gràcies a l’èxit de la Red Bull X-Alps, a partir de la qual han sorgit campionats arreu d’Europa. El d’Àger és el primer que es duu a terme a tot l’Estat espanyol.